?

Hvordan finne venner i Oslo?

Mann 21 . 30 September 2020
Spørsmål

Hei Jeg begynte på UiO i høst og har ikke klart å møte noen nye venner ennå. Jeg bor i et kollektiv hvor de andre to nesten aldri er til stede og kjenner ikke så mange steder i Oslo. Hvordan finner jeg venner når jeg nesten ikke møter noen?

Mann (21)
Klinisk sosionom svarer
Hei!
 
Jeg forstår at det ikke er noen ønskesituasjon å sitte mye alene på nytt bosted, regner med det ikke var det du forventet og håpet på når du begynte å studere. I Oslo er det mye å delta på hvis en finner frem i jungelen av fritidstilbud som kan være et godt sted å se etter venner. En kan delta på aktiviteter i regi av studiemiljøer, men også i samfunnet ellers.
 
Jeg vil anbefale å tenke nøye gjennom hva du har likt før og se om du kan finne arenaer hvor du kan gjøre det samme. En annen variant er at du kan lære deg noe nytt. Kanskje du har drømt om å synge i et kor eller å gå på malekurs? Er er det en idrett du har lyst til å prøve ut? Tiden er kanskje inne for å realisere en drøm med håp om å knytte noen nye vennskapsbånd til mennesker med samme interessefelt som bonus. Å lese aviser kan bidra til å skaffe oversikt over kulturtilbud i Oslo.
 
På selve studiet går det kanskje an å ta initiativ til en utvidet kollokvie med middag sammen? Har du ikke en kollokviegruppe du deltar i kan du kanskje skrive en melding til de andre på kurset om at du ønsker noen å jobbe sammen med? Kanvas eller Itslearning har "tavler" for slike forespørsler. Dette kan være en fin måte å få venner på i studiemiljøet.  Selv om det er koronatid er det mulig å møte andre så lenge en ivaretar gjeldende smittevernhensyn.
 
Jeg anbefaler deg å lese litt på  SIO Foreninger og Oslostudentenes idrettsklubb sine nettsider. Husk at disse stedene er vant til å ta i mot nye studenter.
 
Håper du fikk litt inspirasjon til å ta noen initiativ til et mer sosialt liv, mye kan forandre seg hvis du tør å oppsøke andre. Legger også ved flere artikler som jeg håper kan hjelpe deg.
Lykke til!
 

Vennlig hilsen

Klinisk sosionomen

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?